Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Företagande är roligt

Linda Malmkvist i Hovmantorp är egenföretagaren som tycker att fler borde prata om allt det roliga med att driva företag. Sedan 15 år har hon sin egen verksamhet där basen bygger på massage och på olika metoder för att människor ska må bättre.

Företaget har Linda på Centralgatan i Hovmantorp. Den 1 augusti är det fem år sedan hon flyttade in. I den gula trälängan tar hon emot sina klienter och använder sig av de metoder som hon lärt sig hantera genom åren. Att hela tiden vara uppdaterad och kompetensutveckla sig är självklart för Linda.

- Jag är massör, samtalspedagog och kinesolog. Sedan några år tillbaka är jag även certifierad inom metoden mindful tapping som handlar mycket om kinesiolog energi. Mindful Tapping jobbar vi med att balansera nervsystemet och skicka lugnade signaler till den delen av hjärnan som styr din stress, berättar Linda Malmkvist. Jag brinner för att hjälpa människor och med mindful tapping kan klienten uppnå goda resultat.

Att vara företagare

Linda får frågor om rollen som företagare och hur det förhåller sig till privatpersonen. Hon berättar att eftersom verksamheten bygger på förtroende så krävs det att hon är öppen och ärlig mot sina klienter för att resultaten ska bli bra.

- Jag gillar inte att dela upp mig i olika roller, företagaren, massören, eller privatpersonen. Jag är Linda kort och gott, säger Linda. Jag är samma person oavsett roll och det hade inte fungerat annars.

Idag är det ett enpersonsföretag som Linda driver. Däremot har fler och fler uppgifter lämnats vidare till andra mindre företag. Hemsidan till exempel beställdes av en leverantör. Detsamma gäller bokningssystem, ekonomihantering, städning av lokalen och nu senast utskick av nyhetsbrev.

- Jag tänker att jag ska göra det jag är bäst på, och de är att syssla med de metoder som jag kan, säger Linda. Genom att fokusera på det jag kan bäst så får jag också mer tid till klienterna och därmed också öka värdet i mitt bolag.

Att synas

Linda arbetar med flera metoder av marknadsföring, en av de mest tydliga är att de som kommer på massage också blir intresserade av de andra metoderna, till exempel mindful tapping. Massagen är något bekant som många känner till och genom att relationen byggs upp så ser Lindas klienter möjligheten med fler metoder.

- Jag tänker också att mitt nyhetsbrev ska vara en bra marknadsföringskanal, säger Linda. I det kan jag berätta om de metoder jag använder och hur man kan göra själv för att må bättre. Skriver man upp sig på nyhetsbrevet så kan jag bygga upp en relation till läsekretsen.

Just nu arbetar också Linda med att utöka sin föreläsningsverksamhet. Genom att utbilda sig i presentationsteknik är tanken att bli bättre på att prata inför folk och på att presentera sina tankar. Marknaden för föreläsningar inom livsstilsområdet är stor och där ser Linda möjligheter att öka företagets intäkter.

Balans

Ordet balans dyker ofta upp när Linda berättar om sitt företagande. Det handlar dels om klienternas inre balans som hon arbetar med tillsammans med dem. Men det handlar också om balans i sitt eget företagande och om hur många uppgifter hon ska göra själv eller låta andra företagare göra istället.

- Det finns en balans i hur mycket kontakt mina klienter kan ha med mig eller till exempel med min redovisningsbyrå som sköter betalningar, säger Linda Malmkvist.

Det framträder två tydliga drivkrafter när Linda pratar. Dels viljan att hjälpa andra, men också den att bilda sig själv och lära sig mer. Med den balansen räknar Linda med att få mer att göra i sitt företag och växa in en större kostym och omsättning.

- Att driva företag är det roligaste som finns, säger Linda. Jag lyfter gärna fram de positiva sidorna av företagande och att många fler borde testa på att driva eget.

Senast uppdaterad: 4 oktober 2019
Publicerad: 30 september 2019 kl. 09.57

Näringslivskontoret

 • Karin Bååth - Näringslivschef
  Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen, Näringslivskontoret
  Telefon: 0478-125 60

 • Bodil Askencrantz - Destinationsutvecklare
  Förvaltning/Avdelning: Kommunledningsförvaltningen, Näringslivskontoret
  Telefon: 0478-125 37

 • Anette Blomqvist - Rådgivning vid starta eget
  Bolag: Almi
  Telefon: 070-533 32 39

Vill du skicka e-post till oss?

Personliga e-postadresser skapar vi med förnamn.efternamn@lessebo.se.

Kontakt Lessebo kommun

Lessebo kommun
Storgatan 78
365 31 Lessebo

Telefon: 0478 - 125 00
E-post: info@lessebo.se